Ketterä opettaminen

rugby-673462_640Ketterien ohjelmistotuotannon menetelmien tavoitteena on ensisijaisesti aikaansaada toimiva ohjelmisto käyttämällä suoraa viestintätapaa eri toimijoiden kesken ja reagoida nopeasti muutoksiin.

Se soveltuu hyvin myös opettamiseen.

Työelämässä ryhmätyötaidot moniosaajatiimissä ovat avain kaikkeen uuteen tietoon. Ryhmätyötaitoja ei voi varsinaisesti opettaa, mutta niitä voi oppia, ja oppia samalla itsestään jotain uutta. Jos ryhmätyötaidot oppii viimeistään opintojen aikana, niillä pärjää pitkälle.

IT-alalla laajasti käytössä olevassa menetelmässä on kyseessä pikemminkin yleinen toimintafilosofia kuin jokin erityinen menetelmä. Ketteryydellä pyritään korvaamaan perinteinen projektimalli jossa suunnittelu edeltää ja määrittää toteutusta.

Japanista peräisin olevassa ohjelmistonkehitysmallissa projektinhallinnan viitekehys on Scrum. Vaikka Scrum on kehitetty erityisesti ohjelmistoprojektien hallintaan, sitä voidaan soveltaa myös yleisesti projektinhallinnassa.

football-team-1529533_640Ketterässäkin tuotantoprosessissa myös suunnitellaan, mutta se tapahtuu vaiheittain sitä mukaa kun toteutus etenee.

Kun perinteinen projektimalli pitää arvossaan muodollista dokumentaatiota sekä tarkasti määriteltyjä prosesseja, pyritään ketteryydellä korostamaan toimivaa lopputuotetta sekä yksilöiden välistä vuorovaikutusta.

Ketterä oppiminen tiimeissä

Pedagogisesti ketterä opettaja voi suunnitella osan opetuksestaan toteutettavaksi esimerkiksi verkko-opetuksena.

Yksittäisen tiedon syväkään osaaminen, ilman että muut ovat samaa mieltä osaamisesta, ei kehitä osaamista niin että koko oppijatiimi kehittyisi.

Lue lisää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s